• darkblurbg
    Reiki cursus

Reiki cursus in Eindhoven

Ben jij geïnteresseerd in de balancerende en harmoniserende werking van Reiki? En zou jij graag een Reiki cursus in Eindhoven willen volgen? Wil jij onder begeleiding van een down to earth en rustige, maar ook een energieke en spontane begeleider een Reiki cursus volgen? Neem dan vandaag nog contact op met Lichaamswerk & Coaching! Hier kun jij een Reiki cursus volgen zodat jij voor jezelf en voor anderen meer rust, ontspanning en energie kan creëren. Benieuwd naar de mogelijkheden bij Lichaamswerk & Coaching?

Wat is een Reiki cursus?

Reiki is een alternatieve geneeswijze. Dit houdt in dat er een overdracht van energie tussen therapeut en patiënt is. Reiki helpt vervelende aandoeningen voorkomen of makkelijker genezen. Dit wil niet zeggen dat Reiki de gebruikelijke geneeskunde kan vervangen. Reiki kan de gebruikelijke geneeskunde slechts aanvullen en ondersteunen. Bij de Reiki cursussen leer je wat Reiki inhoudt en hoe je dit toe kan passen op jezelf en anderen. Hiervoor is geen vooropleiding nodig!

Waarom een Reiki cursus volgen?

Alle inspanningen die wij gedurende de dag leveren, kost ons energie. Aan het eind van een lange dag werken, studeren of het doen van het huishouden voelt onze batterij niet ‘vol’ meer aan en hebben we tijd nodig om deze weer op te laden. Wanneer je zoveel stress en spanningen hebt, kan het voorkomen dat je lichaam niet meer in staat is om zijn of haar eigen batterij op te laden. Je ervaart een vol hoofd en een vermoeid lichaam. Wanneer de batterij niet meer goed opgeladen wordt, stroomt de energie niet meer goed door je lichaam en kan je verschillende lichamelijke klachten ervaren. Denk bijvoorbeeld aan spanningshoofdpijn, buikpijn, een stijve nek, pijn in de schouders of rug of moeite met slapen. Om de energie weer goed door je lichaam te laten stromen, is Reiki een erg fijne methode om in te zetten. Met Reiki kun jij jezelf of andere helpen om met meer rust, ontspanning en energie aan de dag te beginnen.

Verschillende Reiki cursussen

Bij Lichaamswerk & Coaching kun je terecht voor verschillende Reiki cursussen. Zo heb je de mogelijkheid om een cursus Reiki 1, een cursus Reiki 2 of een cursus Reiki Masterpad te volgen. Elke cursus wordt gegeven in een kleine groep van twee tot maximaal 4 personen. Op deze manier is er veel persoonlijke aandacht voor elke cursist en kan iedereen de oefeningen in praktijk brengen. Voor de cursussen Reiki 1 en Reiki 2 geldt een tijdsduur van 1 dag van 9.30 tot 17.00 uur. De tijdsduur voor de cursus Reiki Masterpad is 5 dagen. Bij elke cursusdag is er een lunch inbegrepen, die uiteraard voldoet aan de dieetwensen van de cursisten. Daarnaast is er na elke cursus een oefenavond, waarbij elke cursist zijn of haar kennis in de praktijk kan uitvoeren en op deze manier extra praktijk ervaring op kan doen. In elke cursus ontvangt de cursist extra informatie met betrekking tot de energetische werking van het lichaam en hoe men Reiki naast andere lichaamsgerichte vormen kan inzetten.

Reiki cursus 1

Tijdens de cursus Reiki 1 leer je technieken om zelf een Reiki behandeling uit te kunnen voeren. Je maakt ook kennis met de achtergronden waar Reiki zoal zijn weg naar toe vindt en waar ons lichaam zoal is opgebouwd. Denk hierbij aan de organen, chakra’s, meridianen, klieren en zenuwen. Ook ontvang je twee initiaties. Dit is de symboliek en intentie waarmee jij in staat bent om zelf Reiki te geven.

Daarnaast is dit een dag voor jezelf waarin je handvatten krijgt om je in je dagelijks leven beter bij jezelf kan blijven en kan leren om te luisteren naar signalen van je eigen lichaam. Het is een zeer ontspannen maar ook energieke dag. De cursus wordt gegeven in groepen van maximaal vijf deelnemers.

Reiki cursus 2

De Reiki 2 cursus is een goede aanvulling op de Reiki 1 cursus. In deze cursus komt verdiepende informatie aan bod en maak je kennis met de eerste drie Reiki symbolen. Deze symbolen versterken de intentie waarmee jij Reiki geeft. Je leert ook hoe je deze symbolen kan toepassen om Reiki behandelingen op afstand te geven.

Het is niet verplicht om deze cursus of de Reiki Masterpad te volgen als je de Reiki 1 cursus gevolgd hebt! De enige motivatie die je nodig hebt om deze cursus te volgen is dat het voor jou goed voelt.

Reiki cursus Masterpad

De Reiki Masterpad cursus plan ik alleen in op verzoek. Zodra jij daar klaar voor bent plannen wij samen een datum om de cursus te doen. Dit kan met een groep van maximaal drie deelnemers. Deze cursus duurt vijf dagen en heeft als vereiste dat je de cursussen Reiki 1 en Reiki 2 doorlopen hebt. De eerste twee dagen van deze cursus zijn theoretische dagen waarin al het cursusmateriaal aan bod komt, inclusief nodige praktijkoefeningen en wordt afgesloten met een Reiki bekwaamheidstest. De derde en vierde dag zijn stage praktijkdagen. Je zult hiervoor meelopen bij een Reiki cursus 1. Je doet hier ervaring op hoe je een cursus vorm geeft en begeleiding geeft aan cursisten. De vijfde dag is de afsluiting. Hierbij ontvang je jouw Masterpad certificaat en krijg je een USB-stick met alle Reiki cursusmaterialen en toebehoren. Op deze manier kun je jouw eigen Reiki cursussen gaan geven!

Wat kost een Reiki cursus?

De cursussen Reiki 1 en Reiki 2 kosten allebei 175 euro inclusief BTW. Hier zit een lunch en drinken bij in begrepen, je ontvangt cursusmateriaal en een certificaat na het afronden van de cursus. Voor de cursus Reiki Masterpad betaal je 175 euro inclusief BTW. Ook hier ontvang je cursusmateriaal en een certificaat.

Interesse in een Reiki cursus?

Wil jij graag een Reiki cursus volgen? Aanmelden kan hier. Heb je vragen over de kosten van de Reiki cursussen? Of wil je graag meer informatie? Neem dan gerust contact op en ik voorzie je graag van alle antwoorden! Je kunt mij bereiken via WhatsApp of sms via het nummer 06 – 24 09 79 41 of door een mailtje te sturen. Je kunt altijd binnen 24 uur een reactie van mij verwachten. Via deze pagina kun je je aanmelden voor een cursus.

Hieronder staat een overzicht van de beschikbare Reiki cursussen.

Beschikbaarheid van de Reiki cursussen

Reiki cursus 1

Datum

Status

Vrijdag 22 maart 2019

Beschikbaar

Vrijdag 24 mei 2019

Beschikbaar

Vrijdag 19 juli 2019

Beschikbaar

Vrijdag 6 september 2019

Beschikbaar

Vrijdag 11 oktober 2019

Beschikbaar

Reiki cursus 2

Datum

Status

Vrijdag 21 juni 2019

Beschikbaar

Vrijdag 15 november 2019

Beschikbaar

Reiki Masterpad

Datum

Status

Op verzoek

Beschikbaar


Contact opnemen
WhatsApp mij: 06-24 09 79 41