• darkblurbg

Wens jij je aan te melden voor de cursus, klik s.v.p. hier. Of stuur mij via WhatsApp een bericht, dan neem ik contact met je op. 

Data Reiki cursus 1  

Hieronder tref je een overzicht van wanneer de Reiki 1 cursus gepland staat.

2020

Datum

Status
Maandag 20 januari 2020

Plek beschikbaar

Maandag 17 februari 2020

Plek beschikbaar

Maandag 16 maart 2020

Plek beschikbaar

Maandag 20 april 2020

Plek beschikbaar

Maandag 22 juni 2020

Plek beschikbaar

Waarom zou ik aan een Reiki cursus deelnemen?

Dat ik Reiki cursussen aanbiedt past naadloos bij de filosofie die ik binnen mijn praktijk hanteer. Namelijk dat jij ten alle tijden zelf eigenaar bent en blijft van jouw eigen leven en de ontwikkelingen en groei die jij daarin maakt.

Mijn benadering is down to earth te noemen. Reiki hoort in mijn ogen thuis daar waar wij zijn en dat is voor ieder van ons in ons dagelijkse leven met al zijn energie. Door jou praktisch en gemakkelijk toe te passen handvatten mee te geven waar jij voor jezelf verder mee kan, zal je nog meer in staat zijn om zelf meer rust en ontspanning in jouw lichaam en geest te realiseren. Dit kan je iedere dag van jouw leven realiseren. 

Tevens zal het jou de nodige inzichten geven en je meer bewust maken van wat jouw eigen lichaam jou te vertellen heeft en hoe je daar naar mag luisteren en handelen. Dit kan jouw fysieke en mentale gezondheid zeker bevorderen.

Lees hier ervaringen van oud Reiki cursisten.

Reiki cursus 1 – de essentie van Reiki

Om deel te nemen aan de Reiki cursus heb je niet meer nodig dan jouw nieuwsgierigheid om kennis te maken met Reiki en te leren hoe dit toe te passen op jezelf en anderen. Je hebt geen vooropleiding nodig.

Tijdens deze eendaagse cursusdag leer je onder andere de technieken om zelf een Reiki behandeling uit te kunnen voeren, maak je kennis met de achtergronden waar Reiki zoal zijn weg naar toe vindt en waar ons lichaam zoal uit is opgebouwd (onder andere organen, Chakra’s, meridianen, klieren, zenuwen).

Tevens zijn er een tweetal initiaties die je ontvangt. Dit is de symboliek en de intentie waarmee jij in staat bent om zelf Reiki te gaan geven.

Het is ook vooral een dag voor jezelf waarin je handvatten ontvangt waarmee je in je eigen dagelijkse leven beter in staat bent om bij jezelf te blijven en te leren luisteren naar de signalen van je eigen lichaam.

Alles bij elkaar is dit een energieke en zeker ook ontspannen dag waar je in een groepje van maximaal 5 deelnemers bijeen bent. De dag is geheel verzorgd inclusief lunch waarbij rekening gehouden is met jouw dieetwensen.

Bij de cursus ontvang je ook een reader, zodat je thuis alles op je gemak kan nalezen. In de reader zit ook een voorbeeld van een opzet behandeling, zodat wanneer je thuis Reiki in praktijk gaat brengen, je deze stappen gemakkelijk kunt volgen.

Tevens krijg je een Reiki 1 certificaat mee als bewijs van het doorlopen van de Reiki cursus 1.

Enkele weken nadat je de cursus hebt gevolgd zal je uitgenodigd worden deel te nemen aan een oefen ochtend/middag. Deze oefen ochtend/middag is inbegrepen bij de kosten voor de Reiki cursus en vormt een fijn moment om elkaar weer te zien, ervaringen met elkaar te delen, vragen te stellen en natuurlijk om te oefenen met het toepassen van Reiki.

De oefen ochtend/middag vormt ook een stukje extra ondersteuning, zodat jij met vertrouwen verder kan om in je eigen omgeving Reiki toe te passen bij jezelf en jouw naasten. Reiki krijgt daarmee een praktische en positieve bijdrage aan jouw dagelijkse leven.

Heb je in het verleden de Reiki cursus 1 reeds gevolgd en wens je ‘m nogmaals te volgen om zo de Reiki materie weer fris en helder voor ogen te hebben dan is dit natuurlijk mogelijk. Dit geldt overigens ook voor de Reiki cursus 2 die ik hierna zal toelichten.

Prijs 

De Reiki cursus kosten zijn 175,- euro. Btw is inbegrepen in dit bedrag. 

Inhoud Reiki cursus 1 

 • Je neemt in deze eendaagse cursus (9.30 - 17.00 uur) in een groep van minimaal 3 en maximaal 5 personen deel aan de cursus 
 • Je ontvangt uitleg wat Reiki is en vooral wat het voor je kan doen 
 • Je ontvangt de Reiki 1 inwijding, hiermee worden je energiekanalen geopend 
 • Je leert jezelf behandelen
 • Je leert anderen behandelen
 • Je krijgt de gelegenheid elkaar te behandelen en zelf behandeld te worden 
 • Je maakt kennis met de geschiedenis van Reiki 
 • Je ontvangt het Reiki 1 certificaat voorzien van jouw naam 
 • Je ontvangt de Reiki 1 reader, zodat je thuis alles rustig na kan lezen  
 • Lunch en drinken is inbegrepen bij de cursus 

Na de eerste Reiki graad staan je energie kanalen open voor Reiki, heb je het vermogen om Reiki toe te passen en door te geven. 

Extra 

Naast de inhoud van de cursus zijn er een tweetal zaken die ik je extra meegeef;  

 • Tijdens de cursus ontvang je informatie hoe en waar in het lichaam emoties verteerd en opgeslagen worden en hoe emoties tot energie blokkades kunnen leiden. Het geeft je onder andere inzicht welke invloed voeding, stress en ademhaling op je lichaam hebben. Deze inzichten helpen jouw intentie om nog gerichter Reiki te geven. 
 • Enkele weken na de cursus neem je kosteloos deel aan de reiki oefenochtend of -middag. Dit vind ik altijd een fijn moment waarbij je als cursist terugkomt en jij samen met mij en de andere cursisten jouw ervaringen met Reiki kan delen. Er is ruimte om vragen te stellen, wellicht hik je nog er nog een beetje tegenaan om Reiki in praktijk te brengen en is dit een mooi duwtje in de rug. De oefen ochtend/middag is dan een mooie gelegenheid om Reiki te oefenen.  

Wens jij je aan te melden voor de cursus, klik s.v.p. hier. Of stuur mij via WhatsApp een bericht, dan neem ik contact met je op.