Veelgestelde vragen  

Hieronder tref je een overzicht van veelgestelde vragen onderverdeeld in Behandeling en Reiki cursus. Staat jouw vraag er niet bij? Neem gerust contact met mij op.

Reiki behandeling 

 

V. Kan ik mijn kleding en sieraden aanhouden?

A. Een Reiki behandeling vind altijd plaats met je kleding aan. Ik verzoek je, voor je eigen comfort, om gemakkelijk zittende kleding te dragen die niet knelt (o.a. riem). Daarnaast vraag ik je om sieraden af te doen en op te bergen in je eigen tas of jas.

V. Is het oke als ik parfum draag?

A. Ik verzoek je vriendelijk geen parfum / eau de toilette te gebruiken voor de behandeling. In mijn praktijkruimte komen dagelijks meerdere mensen voor een behandeling. De geur van parfum blijft hangen in de ruimte en dit leidt mij en anderen af tijdens en na een behandeling.  

 

V. Heb ik aan één behandeling voldoende?

A. Dit verschilt per persoon en per situatie. Iedereen reageert anders op een behandeling. Hier is dus geen maatstaaf voor anders dan dat je je eigen wens en behoefte aangeeft. Ik kan enkel met je meedenken.

Sommigen vinden het fijn om met regelmaat een afspraak in te plannen, anderen hebben incidenteel behoefte aan een behandeling of kiezen voor een periode waarin ze een aantal behandelingen wensen te ontvangen.

Reiki cursus 

(*) Achter iedere vraag staat aangegeven voor welke cursus de vraag van toepassing is.

 

V. Welk type Reiki is dit? (Reiki 1, Reiki 2, Masterpad)

A. Je leert Usui Reiki tijdens deze cursusdag. Het draagt deze naam omdat Dr. Usui de grondlegger is van Reiki. Sinds het ontstaan van Reiki heeft het door allerlei ontwikkelingen nieuwe namen gekregen. De naam mag wellicht verschillen, in essentie is Reiki simpelweg Reiki. We werken in deze cursus dan ook met de essentie en uitgangspunten die dr. Usui ons heeft gegeven.

 

 

V. Waarom verschillen de bedragen die Reiki masters vragen voor het deelnemen aan een cursus? (Reiki 1, Reiki 2, Masterpad)

A. Het is goed om te weten dat iedere Reiki Master vrij is om zelf te bepalen wat de waarde van zijn of haar cursus is. Dit zal mede afhankelijk zijn van de invulling die de Reiki master aan de cursus geeft.

Belangrijk is dat jij je goed voelt bij de keuze voor een Reiki master en je niet laat leiden door zeer lage of juist dure bedragen voor een cursus. 

 

V. Volstaat Reiki 1, of heb ik de Reiki 2 en Masterpad cursus nodig? (Reiki 1)

A. De Reiki 1 cursus is de essentie van Reiki. Tijdens deze cursus ontvang je de nodige informatie en de inwijding om daarna zelf Reiki toe te kunnen passen op jezelf en anderen.

Voor wie interesse heeft om zich verder te verdiepen in Reiki, te gaan werken met de Reiki symbolen en wie zelf Reiki cursussen wil gaan geven is er de Reiki 2 en Masterpad cursus.

 

V. Moet ik na de Reiki Master cursus nog vervolg cursussen doen? (Masterpad)

A. Niets moet, wel nodig ik je uit om nieuwsgierig te blijven, te blijven leren en jezelf te verrijken met waardevolle kennis. De Master cursus is het einde van het traject waarin je de Reiki 1, Reiki 2 en het Masterpad hebt doorlopen. Reiki hoort thuis in de praktijk, dus ga het toepassen. Daarnaast worden er tussen Reiki Masters ontmoetingsdagen georganiseerd. Dit is heel waardevol om ervaringen uit te wisselen en nieuwe inzichten op te doen.

V. Wat betekent het om een Reiki master te zijn? (Masterpad)

A. Wees integer in jouw bedoelingen en handelingen. Beloof nooit iets wat je wellicht niet kan leveren of waarmaken! Het is jouw verantwoordelijkheid om te weten wat je doet als je met Reiki werkt en dat je dit vol liefde en respect uitvoert. Stel nooit een diagnose, ongeacht de omstandigheden! Gedraag je bewust en respectvol naar de cliënt, naar hun lichaam en persoonlijke thema’s. Wees als docent voor cursisten het juiste voorbeeld.