Reiki behandeling voor jouw huisdier

(Publicatiedatum: 22 september 2018)

Elk jaar is het weer een groot feest bij menig huisdieren bezitter; 4 oktober staat in het teken van dierendag en dat betekent veelal een luxe bot voor de hond, een nieuw speeltje voor de kat of een verse baal hooi voor het paard.

Naast dat we graag onze liefde voor ons huisdier willen tonen door ze die dag iets extra’s te geven is er iets veel belangrijkers wat je iedere van het jaar zal doen; liefde en aandacht.

Tijdens een Reiki behandeling en de Reiki cursus krijg ik regelmatig de vraag of je ook Reiki aan huisdieren kan geven. In deze blog komt deze vraag aan bod, maar ook hoe onze huisdieren ook andere energieën oppikken en op hun eigen wijze teruggeven. 

Hoe 2 katers in mijn leven kwamen

Zo’n 14 jaar geleden ging ik net nadat ik mijn studentenperiode had afgesloten samenwonen. Mijn toenmalige vriendin wilde graag katten. Zelf had ik niet veel mee. Ik denk mede omdat ik als klein kind bronchitis heb gehad en mijn ouders destijds stuk voor stuk alle huisdieren de deur uit hebben moeten doen. Alleen de goudvis bleef over J. Maar mijn vriendin had een adresje gevonden waar een nestje met nog twee broertjes waren en niet lang daarna liepen er twee kittens bij ons door het appartement heen.

Weinig tot niets wist ik van katten, wel deed ik snel ervaring op dat die beestjes scherpe nagels hebben die ze overal inzetten en dat planten alles behalve veilig zijn voor die poezelige pootjes. Het was in die begintijd een gevecht om die beestjes in het gareel te krijgen.

Maar goed; daar zat ik dan met twee katers en mijn toenmalige vriendin. Het vervolg van dit verhaal laat zich raden; er kwam het moment dat de relatie met mijn toenmalige vriendin stopte en omdat zij geen plek had om de twee katers een goed thuis te geven bleven de katers bij mij.

Reiki behandeling voor huisdier

Dat in het gareel krijgen is nooit gelukt. Ik heb niet alleen die hoop opgegeven, ik heb door de jaren heen deze twee katers leren kennen, hun karakters en maniertjes van doen. Ik ben van ze gaan houden en wat ik nu nog iedere dag ervaar; zij ook van mij.

Als je durft te houden van iemand, dan mag ook het verdriet er zijn als diegene uit jouw leven wegvalt. Ruim vier jaar geleden hebben we onze zwarte kater moeten laten inslapen. Ik heb gehuild, zoveel liefde voel ik voor het beestje. Die gebeurtenis heeft mij doen realiseren hoe intens mijn band is met onze rooie kat die nu op zijn viertiende ons huis vult met liefde en genegenheid. 

Spiegeltje spiegeltje … op vier pootjes

Huisdieren doen meer dan Eat, Sleep, Play, Repeat. Huisdieren, ik neem nu even de hond en een kat als voorbeeld, zijn bovengemiddeld sensitief aangelegd. Zij voelen de energie in de omgeving waarin zij zijn en dus ook de energie van hun baasjes.

Ervaar maar voor jezelf hoe dit is bij jouw eigen huisdier wanneer jij onrustig bent. Jouw huisdier zal hierop reageren en wellicht zelf ook onrustig worden. Dit zal je merken aan het gedrag van je huisdier dat anders is dan normaal. Vaak is dit niets meer en minder dan dat jouw huisdier jouw energie spiegelt.

Bij mij thuis is het niet anders. Toen mijn vrouw zich op een dag even niet lekker in haar vel voelde, ging onze zwarte kater net zolang achter haar aanlopen overal door het huis heen totdat ze ging zitten. Vervolgens ging hij de wacht bij haar houden om troost te bieden. Hij voelde haar energie en nodigde haar op zijn manier uit, zodat ze zelf ook haar eigen verdriet mocht ervaren.

Reiki behandeling bij huisdieren

En als we het dan toch over energie hebben, dan is de stap naar Reiki snel gemaakt. Reiki laat zich vertalen als de Universele leven gevende energie. Alles in onze wereld is opgebouwd uit energie en alles heeft zo z’n eigen trillingsniveau. Wij als mensen, maar dus ook dieren zijn opgebouwd uit energie. Maar laten we zeker niet de natuur om ons heen vergeten die ons ieder moment van de dag voorziet van energie, namelijk zuurstof, zonlicht, etc.

Daar waar er onbalans is qua energie is het fijn om een Reiki behandeling in te zetten, zodat op een natuurlijke wijze de onbalans plaats kan maken voor balans in lichaam en geest. En dit geldt dus ook voor onze huisdieren. Wanneer zij fysiek ongemak ervaren of uit hun doen zijn is het prettig om hun Reiki te geven. Natuurlijk hoef je niet te wachten met een Reiki behandeling te geven totdat er iets mankeert, je huisdier zal het ook prettig vinden om Reiki te ontvangen als die zich wel lekker in z’n vel voelt zitten. Kortom; een fijn cadeautje voor Dierendag en iedere andere dag van het jaar.

Verstand versus Reiki

“Maar hoe geef ik nou een Reiki behandeling aan mijn huisdier? Mijn huisdier blijft niet zitten en loopt weg terwijl ik Reiki geef, doe ik het niet goed? Welke handposities moet ik gebruiken bij mijn huisdier?”. Het zijn enkele vragen die ik vaker gesteld krijg van oud cursisten die na het doorlopen van de Reiki cursus thuis vol enthousiasme Reiki in praktijk zijn gaan brengen op hun gezinsleden en hun huisdier(en).

Hier komt zeg maar het verstand/ego van ons als mens om de hoek kijken die allerlei twijfels heeft of we het wel goed doen, want waarom zou anders een huisdier weglopen terwijl je net zo fijn Reiki aan het geven bent??

In tegenstelling tot de mens heeft een huisdier geen ego of verstand, het heeft pure intuitie. Het zijn gevoelsdieren die heel goed aanvoelen wat hun behoefte is. Dus als zij op dat moment simpelweg geen zin hebben in Reiki of zij voelen dat ze voldoende Reiki hebben gehad, dan kunnen ze inderdaad weglopen. Wij als mens zouden vanuit fatsoen de Reiki behandeling uitzitten.

De Reiki handposities die je gebruikt bij huisdieren zijn verschillend, omdat ieder dier anders anatomisch is opgebouwd. Hierbij is vooral van belang dat het voor jouzelf als voor het huisdier het prettig is waar je ‘m aanraakt. Ga je dus niet in bochten lopen wringen. Houd je huisdier vast zoals het goed voelt. Het is bij een Reiki behandeling fijn als je hier de tijd voor kan nemen, echter zal niet iedere situatie ideaal zijn en heb je misschien maar een paar minuten of een kwartiertje de tijd. Ook hier hoef je je geen zorgen om te maken. Beter een beetje Reiki dan geen Reiki.

Kort gezegd; ga (h)eerlijk uit je hoofd en laat de Reiki fijn stromen, want het gaat om de intentie waarmee je Reiki geeft.

Reiki cursus

Ben je deze blog aan het lezen en heb je zelf interesse om meer te weten te komen over de Reiki cursus die ik verzorg? Lees dan zeker mijn blog Reiki cursus - de volgende stap in jouw ontwikkeling waarin ik alles toelicht hoe deze eendaagse cursus eruit ziet en wat het jou zoal zal brengen. Het is een ontspannen en energieke dag geheel voor jezelf met aandacht voor jouzelf waarbij ik je graag verwelkom.

 

En ik zal niet de enige zijn die jou verwelkomt; ook onze rooie kater Chino laat iedere cursus en soms ook bij een Reiki behandeling even zijn gezicht zien.

Ik wens je een fijne Dierendag toe!