Reiki behandeling, ontspannen je batterij opladen

(Publicatiedatum: 17 september 2018)

Waarom is het fijn om een Reiki behandeling te ervaren? En hoe helpt mij dit in mijn dagelijks leven? Wat mag ik verwachten tijdens de behandeling en waar helpt het zoal bij?

In deze blog geef ik antwoord op deze vragen en deel ik met je wat Reiki betekent. Ook leg ik uit hoe Reiki, naast dat het ontspanning en rust brengt, ook ondersteuning bij jouw gezondheid geeft. 

Recensies Reiki behandeling

(Chantal) “Wat was het een bijzondere en aangename ervaring. Ook Robert is een erg fijn persoon die je helemaal op je gemak laat voelen waardoor de behandeling erg prettig is.

Bedankt Robert voor deze fijne ervaring!”

(Samantha) “Een hele fijne Reiki behandeling gehad. Zeker een aanrader!”

(Lotje) “Heerlijke rustgevende behandeling gehad”

Wat doet Reiki met je lichaam?

Een Reiki behandeling is in te zetten bij allerlei vormen van onbalans in de gezondheid, zowel fysieke als mentale onbalans. Reiki maakt hierin geen onderscheid wat de gezondheids-onbalans is. Reiki kijkt ook niet naar jouw afkomst, leeftijd, geaardheid, geslacht, etc.

Maar hoe werkt dit dan? Hoe kan één oplossing voor allerlei soorten gezondheids-onbalans ingezet worden? Om deze vraag te beantwoorden is het belangrijk om eerst een beter beeld te krijgen waar jouw lichaam uit is opgebouwd en wat het betekent wanneer in jouw lichaam een onbalans aanwezig is.

Je lichaam bevat onder andere organen, spieren, zenuwen, huid, haren en botten. Alles in jouw lichaam is opgebouwd uit energie. Je kunt jouw lichaam dus zien als één grote energiehuishouding.

Mede door allerlei situaties gedurende ons leven kan er onbalans in onze energiehuishouding optreden. We herkennen dit aan fysieke, maar ook aan mentale vormen van gezondheids-onbalans. Denk hierbij onder andere aan hoofdpijn, migraine, hyperventilatie, stress, spanning en vermoeidheidsklachten.

Dit zijn klachten die mogelijk voortkomen uit situaties op jouw werk, studie, priveleven. Een Reiki behandeling kan jou helpen om hier een betere balans in te vinden.

Maar ook ziektes aan bijvoorbeeld je huid, organen of gewrichten zijn het gevolg van onbalans in onze energiehuishouding.

Lang niet altijd zijn we ons bewust waar de onbalans in ons lichaam door veroorzaakt wordt, we herkennen enkel waar we last van hebben en dat dit invloed heeft op ons dagelijkse leven.

Bij Reiki worden geen diagnoses gesteld en is het voor de reikibehandeling  dus ook niet van belang te weten waardoor de onbalans veroorzaakt wordt. Dit is ook niet nodig omdat Reiki zich niet beperkt tot de locatie van waar men de onbalans waarneemt. Reiki gaat uit van behandeling van het lichaam als één geheel wat overeenkomt met de benadering in de Oosterse geneeskunde.

Reiki vertaalt zich letterlijk als de Universele leven gevende energie.Deze energie is altijd en overal en door deze universele energie toe te voegen aan jouw energiehuishouding die in onbalans is, kan je lichaam in staat worden gebracht om zelf de balans te herstellen.

Een Reiki behandeling draagt dus bij aan het herstellen van de energiebalans en creëert rust en ontspanning in je lichaam en geest. Het kan je tevens inzichten en bewustwording brengen, hierop kom ik zo op terug.

Je hoeft trouwens niet te wachten met het maken van een afspraak voor een Reiki behandeling totdat je voelt dat er ergens onbalans in jouw lichaam aanwezig is. Een Reiki behandeling is sowieso een fijn cadeautje voor jezelf; even helemaal tijd voor jezelf met volledige aandacht voor jou.

Hoe ziet een Reiki behandeling er uit?

De behandeling kan zowel zittend als liggend plaatsvinden en de tijdsduur van een behandeling omvat 60 minuten. Tijdens de gehele behandeling blijf je gekleed. Ik zal je enkel verzoeken zelf je schoenen uit te doen en gemakkelijk zittende kleding te dragen die niet knelt.

Mijn praktijkruimte is onder andere ingericht met comfortabele fauteuils en een zachte massagetafel. De ruimte is fijn af te stellen qua licht en geluid, zodat dit bijdraagt aan een ontspannen en aangenaam gevoel.

Reiki wordt doorgegeven via mijn handen. Aan de hand van verschillende handposities op jouw lichaam ontvang je Reiki energie waarmee jouw lichaam zelf verder aan de slag gaat om de aanwezige onbalans terug in balans te brengen. Bij Reiki is het niet nodig om je lichaam aan te raken. Ook door handposities boven jouw lichaam kan de Reiki energie goed doorgegeven worden. Ik zal altijd voor de behandeling met jou afstemmen wat jouw voorkeur heeft en zal hier altijd respectvol mee omgaan.

Tijdens de Reiki behandeling nodig ik je uit om je aandacht te richten op je eigen ademhaling. Het helpt hierbij om je ogen te sluiten, zodat je minder snel afgeleid zal worden en jij je beter kan focussen op jezelf. Daarnaast helpt een goede, volledige ademhaling om de Reiki energie door jouw hele lichaam te laten stromen.

Een Reiki behandeling kan desgewenst gecombineerd worden met andere behandelvormen. Vaak gebeurt dit intiütief tijdens de behandeling en pas ik Holistic Pulsing, intuitieve coaching en/of bijvoorbeeld massage van het gezicht toe. Dit is afhankelijk van waar je lichaam bij gebaat is bij het realiseren van ontspanning en rust. En altijd in afstemming met jou op dat moment.

Aan het einde van de behandeling drink je een glas water. Tijdens en na de Reiki behandeling is jouw lichaam namelijk actief aan de slag met het afvoeren van afvalstoffen. Deze afvalstoffen zijn ontstaan bij het terug in balans brengen van jouw lichaam. Een deel van jouw organen is verantwoordelijk voor het afvoeren van die afvalstoffen en dat lukt hun het beste als jij een glas water drinkt.

Je zal mogelijk ervaren, wanneer je vaker voor een Reiki behandeling komt, dat niet één behandeling dezelfde uitwerking heeft. Jouw lichaam is namelijk constant in verandering en zal de ene keer mogelijk een andere energie met zich meedragen dan wanneer je enkele weken later terugkomt.

Inzichten door Reiki behandeling

Naast ontspanning en rust in je lichaam en geest kan een Reiki behandeling ook leiden tot inzichten en bewustwording. De onbalans in ons lichaam is niet uit het niets ontstaan en kan jou soms iets te zeggen hebben.

Een voorbeeld; stel je zegt te vaak ‘ja’ tegen anderen terwijl je dit eigenlijk niet wilt. Je gaat hiermee over je eigen grenzen heen. Je lichaam reageert hierop en komt in opstand. Dit kan zich uiten in stress.

Wanneer deze stress energie zich opbouwt in jouw lichaam kan er een moment komen dat de stress energie zich manifesteert in een gezondheidsklacht die invloed heeft op jouw dagelijkse leven en waar je niet langer omheen kunt. Vaak is dat het moment waarop men actie gaat ondernemen om het op te lossen.

In wezen geeft jouw lichaam jou de uitnodiging om ‘nee’ te mogen leren zeggen en verder jouw grenzen te leren aangeven naar een ander toe. Zodat jij je niet meer in bochten hoeft te blijven wringen waar jij je niet prettig bij voelt, letterlijk en figuurlijk.

Het is een voorbeeld die ik veelal tegenkom en waar inzicht en bewustwording kunnen bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling. Tijdens de Reiki behandeling geef ik je desgewenst tips en oefeningen mee, zodat je hiermee aan de slag kan in jouw dagelijkse leven.

Reiki behandeling medisch wetenschappelijk onderzocht

Reiki is zogezegd in alle mogelijke situaties toe te passen. Dit wordt ook bevestigd door de uitkomsten afkomstig uit medisch, wetenschappelijke onderzoeken. Alle uitkomsten zijn terug te vinden via de Pubmed website. De uitkomsten tonen de effecten van Reiki aan onder andere bij behandeling van patiënten die chemotherapie ontvangen, palliatieve zorg bij kinderen, hiv-behandeling  en post keizersnede pijn.

De resultaten zijn enerzijds een weergave van ervaringen van patiënten, anderzijds vanuit metingen in het gebruik van bijvoorbeeld medicatie en duur van behandelplannen. 

Alhoewel er altijd meer onderzoek nodig blijft voor de medische wetenschap hebben deze medische onderzoeken reeds aangetoond wat de invloeden van Reiki zijn ter bevordering van de gezondheid.

Een kleine greep uit deze resultaten; pijnvermindering, toename van ontspanning, verlaging van angst, vermindering van depressie, stress verlaging, vermindering van vermoeidheid, verbetering van ademhaling, vermindering in gebruik van pijnstillende middelen en verbetering in kwaliteit van leven.

Afspraak maken voor Reiki behandeling

Wens jij kennis te maken met wat een Reiki behandeling voor jou mag doen? Maak s.v.p. gebruik van het Contact formulier.

Binnen mijn praktijk verleen ik korting op mijn behandelingen aan studenten. Op vertoon van je studentpas ontvang je een korting van 20% op een behandeling.

Zelf leren werken met Reiki

Naast voorgenoemde resultaten van Pubmed laten een aantal van die medisch, wetenschappelijke onderzoeken ook een ander belangrijk resultaat zien; patienten in het ziekenhuis krijgen naast Reiki behandelingen ook de gelegenheid om zelf de Reiki cursus te doorlopen. Zo worden zij naast patient ook zelf behandelaar. Wat een empowerment om zelf bij te dragen aan je eigen herstel!

Ook jij kan Reiki leren, zodat je dit kunt toepassen bij jezelf en jouw naasten. Je hebt hier geen specifieke voor-opleiding voor nodig, enkel jouw nieuwsgierigheid en interesse in Reiki is voldoende.

Ik heb er een blog over geschreven, de link tref je hier aan: Reiki cursus

Vragen?

Heb je na het lezen van deze blog nog vragen?  Laat het mij gerust weten.

Wetenschappelijke onderzoeksresultaten Reiki: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23337565